Η παγκόσμια ρέκορντγουμαν Σάρα Σέστρεμ στο Sportal: «Στον πρωταθλητισμό η δίψα για διάκριση δεν φεύγει ποτέ»

Η παγκόσμια ρέκορντγουμαν Σάρα Σέστρεμ στο Sportal: «Στον πρωταθλητισμό η δίψα για διάκριση δεν φεύγει ποτέ»

Έτοιμη για νέες διακρίσεις δηλώνει στο Sportal η Σάρα Σέστρεμ που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για το παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης.

Τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια (ένα χρυσό), 21 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, 28 σε ευρωπαϊκά και δεκάδες παγκόσμια ρεκόρ καθιστούν τη Σάρα Σέστρεμ μία από τις πιο επιτυχημένες κολυμβήτριες της εποχής. Η 30χρονη αθλήτρια από τη Σουηδία βρέθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ για παγκόσμιο κύπελλο και δήλωσε ενθουσιασμένη από τη παρουσία του κόσμου.

«Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα που βρέθηκα στην Αθήνα. Το κοινό ήταν εντυπωσιακό και ενθουσιώδες. Υπήρχαν πολλά παιδιά, που με έκανε περισσότερο χαρούμενη. Είμαι ικανοποιημένη από την απόδοσή μου στους αγώνες», σημείωσε η Σάρα Σέστρεμ στο Sportal.

Η κολυμβήτρια από τη Σουηδία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η Σάρα Σέστρεμ πήρε την πρώτη θέση στα 50 μέτρα πεταλούδα (με ρεκόρ παγκοσμίου κυπέλλου) και τα 50 ελεύθερο. Η 30χρονη κολυμβήτρια ήρθε δεύτερη στα 100 μέτρα πεταλούδα και τα 100 μέτρα ελεύθερο.

Ο μεγάλος στόχος, βέβαια, δεν είναι άλλος από τους Ολυμπιακούς αγώνες. «Το 2024 ξεχωρίζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι. Θα είναι οι πέμπτοι στην καριέρα μου και ελπίζω στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είπε η Σουηδέζα κολυμβήτρια στο Sportal.

Η Σάρα Σέστρεμ σημείωσε στο Sportal ότι θέλει να γίνεται κάθε φορά καλύτερη, χωρίς να επικεντρώνεται σε μία διοργάνωση. «Η αλήθεια είναι ότι δεν επικεντρώνομαι κάθε φορά σε μία διοργάνωση. Στόχος μου είναι να διορθώνω μικρές λεπτομέρειες. Όλη μου τη ζωή έχω μάθει να παλεύω να διορθώνω μικρά τεχνικά πράγματα που θα με κάνουν καλύτερη. Στον πρωταθλητισμό η δίψα δεν φεύγει ποτέ. Είναι μέρος της καθημερινότητά μου. Δεν ξέρω πού θα με πάει αυτή η δίψα. Ελπίζω όσο πιο μακριά γίνεται», είπε η Σουηδέζα κολυμβήτρια.

Η Στέλλα Ντζάνη είναι μια μαχήτρια της ζωής και των γηπέδων: «Σταμάτησα τον αθλητισμό για να κάνω παιδί και διαγνώστηκα με καρκίνο»
SPORTAL ORIGINALS

12:02 - 16.10.2023

Η Στέλλα Ντζάνη είναι μια μαχήτρια της ζωής και των γηπέδων: «Σταμάτησα τον αθλητισμό για να κάνω παιδί και διαγνώστηκα με καρκίνο»

Η Στέλλα Ντζάνη, πρώτη σκόρερ του Παναθηναϊκού πέρσι, εδώ και μερικές μέρες ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη νίκη της ζωής ήταν αυτή κόντρα στον καρκίνο. Και το πιο σπουδαίο γκολ, ο ερχομός του γιού της, Χάρη. Η Στέλλα Ντζάνη μιλά στο sportal.gr για τη μετάβαση από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ, και εξομολογείται στο #equalvoice τη δύσκολη περίοδο του νοσοκομείου και το κίνητρο που της έδινε η επιστροφή της στο ποδόσφαιρο, ακόμα κι όταν δεν την περίμενε κανείς…

Τέλος, η Σάρα Σέστρεμ αποθέωσε την Άννα Ντουντουνάκη, με την οποία έχουν τεθεί αντίπαλες πολλές φορές. «Είχε μία πολύ καλή σεζόν, όπως και το 2021, στους Ολυμπιακούς αγώνες. Έχουμε κολυμπήσει μαζί σε πολλές διοργανώσεις. Είναι μεγάλη μου χαρά που βλέπω κολυμβητές από την Ελλάδα να είναι τόσο καλοί».