Αυτή είναι η περιουσία που εξασφάλισε ο Ιβανίσεβιτς ως προπονητής του Τζόκοβιτς – Πόσα έπαιρνε εβδομαδιαίως και ο τρόπος πληρωμής

Αυτή είναι η περιουσία που εξασφάλισε ο Ιβανίσεβιτς ως προπονητής του Τζόκοβιτς – Πόσα έπαιρνε εβδομαδιαίως και ο τρόπος πληρωμής

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:49 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:54 - 27.03.2024

Ένα αρκετά μεγάλο ποσό εξασφάλισε ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς, το διάστημα που ήταν προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σα «βόμβα» έσκασε η είδηση για τη λύση της συνεργασίας του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Σέρβος τενίστας, Νο.1 στον κόσμο, ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Κροάτης προπονητής ξεκίνησε να βρίσκεται στο πλευρό του Τζόκοβιτς το καλοκαίρι του 2019 στο τουρνουά του Wimbledon. Ο Ιβανίσεβιτς έχει κερδίσει αρκετά χρήματα από την παρουσία του ως προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παλαιότερο δημοσίευμα της κροατικής «Nacional» ανέφερε ότι ο Κροάτης προπονητής λάμβανε από 6 έως 10 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το... μηνιάτικο του Ιβανίσεβιτς έφτανε μέχρι τα 40 χιλιάδες ευρώ. Ο ετήσιος μισθός των Ιβανίσεβιτς, εφόσον τα ποσά είναι αληθή, ανερχόταν από 300 μέχρι και 500 χιλιάδες ευρώ.

Η πενταετής, σχεδόν, παρουσία του Ιβανίσεβιτς στο πλευρό του Τζόκοβιτς, απέφερε στον Κροάτη προπονητή πάρω από 2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Σε αυτά τα χρήματα, πρέπει να προστεθεί και το μπόνους που εισέπραττε ο 53χρονος για κάθε Grand Slam που κατακτούσε ο αθλητής του.

Ο Ιβανίσεβιτς κέρδιζε 10% από το χρηματικό έπαθλο που έπαιρνε ο Τζόκοβιτς σε κάθε κατάκτηση Grand Slam. Μόνο την περασμένη χρονιά, το 2023, ο Νόλε πήρε τρεις major τίτλους και ο Ιβανίσεβιτς πληρώθηκε επιπλέον πάνω από 700 χιλιάδες ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, ο Σέρβος τενίστας κατέκτησε συνολικά 12 Grand Slam τίτλους. Ωστόσο, σε κάποια από αυτά, ο Τζόκοβιτς είχε στο πλευρό του τον Μάριαν Βάιντα.

«Είμαι χαρούμενος που προπονώ μια ιδιοφυΐα, τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών και έναν από τους καλύτερους αθλητές γενικά. Είναι λυπηρό να μετράνε μόνο οι νίκες. Ο τελικός δεν είναι καλός, είναι σαν να μην ήρθες καν στο τουρνουά. Είναι πιο εύκολο για μένα γιατί είμαστε από την ίδια περιοχή. Καταλαβαίνω πολλά από τα πράγματα που κάνει και είμαι προετοιμασμένος για αυτά εκ των προτέρων. Έκανα το ίδιο ως αθλητής, αλλά τώρα ως προπονητής πρέπει να είμαι πιο ήρεμος και συγκρατημένος», είχε πει για τη συνεργασία του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς.