Η μεταγραφή Μαξίμοβιτς δείχνει τις προθέσεις του Αλαφούζου

Αλαφούζος - Μαξίμοβιτς

i

Αλαφούζος - Μαξίμοβιτς/©Intime

Η μεταγραφή Μαξίμοβιτς δείχνει τις προθέσεις του Αλαφούζου

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:42 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 22.03.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος σκοπεύει να αυξήσει και άλλο το μπάτζετ του Παναθηναϊκού για το καλοκαίρι και να ενισχύσει το ρόστερ με πρωτοκλασάτους παίκτες και η απόκτηση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς είναι η πιο ισχυρή απόδειξη.

Η ένταξη του Νεμάνια Μαξίμοβιτς στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, είναι μία πολύ σπουδαία κίνηση με πολλαπλά οφέλη. Αφενός, αποτελεί σημαντική ενίσχυση διότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή εγνωσμένης αξίας. Βασικό και αναντικατάστατο στην ισπανική Χετάφε, διεθνή με τη Σερβία στην ηλικία των 29 ετών, με εμπειρίες και με γεμάτες σεζόν στην Primera Division.

Δεν είναι εύκολο για μία ελληνική ομάδα, να προσελκύσει έναν παίκτη ο οποίος αγωνίζεται σταθερά στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ακόμα και σε ένα club μεσαίας ταχύτητας. Όμως, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα συνολικό δελεαστικό «πακέτο» στον ποδοσφαιριστή και μπόρεσε να αποσπάσει το «ναι» του Σέρβου μέσου.

«Μπάσιμο του Ερυθρού Αστέρα για Μαξίμοβιτς – Αδύνατον να ανταγωνιστεί την πρόταση του Παναθηναϊκού»
REST OF THE WORLD

20:05 - 21.03.2024

«Μπάσιμο του Ερυθρού Αστέρα για Μαξίμοβιτς – Αδύνατον να ανταγωνιστεί την πρόταση του Παναθηναϊκού»

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει ανακοινώσει τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς για τα επόμενα τρία χρόνια, ωστόσο όπως αναφέρουν στη Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας πήγε να κάνει... ριφιφί και να «κλέψει» τον Σέρβο μέσο πριν κλείσει στους Πράσινους.

Αναμφίβολα, η μεταγραφή του Μαξίμοβιτς συνιστά μία συνολική επιτυχία του τεχνικού διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου και των υπόλοιπων στελεχών της διοίκησης, που προσέγγισαν με τον κατάλληλο τρόπο τον 29χρονο άσο και τον έπεισαν να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

«Ο αθλητικός διευθυντής και γενικά η διοίκηση, κάνουν τα πάντα και προετοιμάζουν τα πάντα για να κερδίσουν τίτλους. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι μου παρουσίασαν όχι μόνο το πλάνο της επόμενης σεζόν, αλλά το σχέδιο των επόμενων τριών ετών, κάτι εξαιρετικά σπουδαίο για κάθε ποδοσφαιριστή» δήλωσε ο ίδιος ο Μαξίμοβιτς, τονίζοντας τη σημασία της κατάλληλης προσέγγισης και της ύπαρξης ενός σοβαρού ποδοσφαιρικού σχεδίου.

Μαξίμοβιτς - Αράο: Τα δύο ακριβά «εξάρια» και η συνεργασία τους
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:48 - 21.03.2024

Μαξίμοβιτς - Αράο: Τα δύο ακριβά «εξάρια» και η συνεργασία τους

Ο Παναθηναϊκός ισχυροποιεί αφαντάστα τον «άξονα» του με την προσθήκη του Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ενώ έχει στο δυναμικό του και τον Γουίλιαν Αράο. Το Sportal εξηγεί πως μπορούν να συνυπάρξουν στην ενδεκάδα οι δύο πρωτοκλασάτοι αμυντικοί χαφ.

Πάντως, η μεταγραφή του Μαξίμοβιτς επιτεύχθηκε κυρίως χάρη στον Γιάννη Αλαφούζο, ο όποιος ενέκρινε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Αυτό ακριβώς πρέπει να το πιστωθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Ο οποίος εκμεταλλευόμενος και την ευμάρεια των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του, συμπεριφέρεται περισσότερο από ποτέ ως ένα ισχυρό αφεντικό. 

Γιατί το καλύτερο εχέγγυο για την κανονικότητα του συλλόγου, είναι η κανονικότητα του Αλαφούζου. Το μοντέλο «έσοδα-έξοδα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο λειτουργεί σπάνια και συγκυριακά. Όχι τόσο επειδή θεωρείται αποτυχημένη εν τη γενέσει του, αλλά διότι η ελληνική ποδοσφαιρικοί οργανισμοί σπάνια έχουν την οργάνωση και την υπομονή για να το εφαρμόσουν.

Κατά συνέπεια, απαιτείται ένας εύρωστος χρηματοδότης ο οποίος θα μπορεί να καλύπτει τις υπερβάσεις, πάντα εντός ενός λογικού πλαισίου. Προφανώς, κανένας δεν θα είναι τρελός… εσαεί για να πληρώνει τεράστιες υπερβολές και να κλείνει δαπανηρά ανοίγματα στους προϋπολογισμούς, που θα ξεπερνούν τα 10-15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αλαφούζος εδώ και μία τριετία, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν 100% κανονικό Παναθηναϊκό, με υλικό που αρμόζει στην εμβέλεια του συλλόγου. Η μεταγραφή του Νεμάνια Μαξίμοβιτς έρχεται ως άλλη μία απόδειξη αυτής της προσπάθειας του εφοπλιστή, που κορυφώθηκε πριν την Πρωτοχρονιά με την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ.