Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα θα μείνει στην ιστορία!

Αγγελόπουλοι & Μπαρτζώκας

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα θα μείνει στην ιστορία!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:14 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 19.02.2024

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας , έφτασε τους 7 σερί εγχώριους τίτλους και πλέον είναι ξεκάθαρο πως θα μείνει στην ιστορία, καθώς ποτέ άλλοτε ο μπασκετικός Ολυμπιακός δεν έχει κυριαρχήσει σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός χτίζει για ακόμα μια χρονιά όμορφες αναμνήσεις στην Κρήτη. Οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το τρίτο σερί Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας ξανά απέναντι στον «Αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό, με τους Ερυθρόλευκους να αποδεικνύουν πως αυτό το σύνολο που έχει φτιάξει ο Μπαρτζώκας είναι κάτι το ξεχωριστό.

Ναι, ο Ολυμπιακός έχασε κομβικούς παίκτες το καλοκαίρι. Ναι, ο Ολυμπιακός δεν έχει πάει όπως θα ήθελε μέσα στη σεζόν. Αλλά και ναι, ο Ολυμπιακός είναι ΟΜΑΔΑ και ενωμένος μπορεί να φτάσει ψηλά.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό διάβασε εκπληκτικά το παιχνίδι του Ναν, στην άμυνα τα έδωσε όλα και στο τέλος γιόρτασε μια σπουδαία επικράτηση, η οποία τον φτάνει στα 12 Κύπελλα και στα τρία σερί. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά, όπως μας θύμισε ο Χρήστος Μπαφές στο Sportal, που ο Ολυμπιακός φτάνει τις 3 σερί κατακτήσεις Κυπέλλου, μετά την δεκαετία του 1970!

Είναι ξεκάθαρο πλέον λοιπόν ότι αυτό που χτίζει στον Πειραιά ο Μπαρτζώκας είναι κάτι το ξεχωριστό. Κάτι το μοναδικό. Γιατί ο Ολυμπιακός, ως ΟΜΑΔΑ (ξαναλέμε) έφτασε για ακόμα μια φορά στο τρόπαιο και είναι μέσα σε όλους του τους στόχους.

Πράγματι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα και το πρωτάθλημα όχι απλά μπορεί να το διεκδικήσει, αλλά είναι και το φαβορί, έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Πράγματι στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο το έργο του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει μόνο τελικούς μπροστά του και το έργο του δεν είναι εύκολο κι εκεί. Όμως το τρόπαιο της Κρήτης είναι ένα τρόπαιο που έρχεται να δείξει πως όταν δουλεύεις σωστά, μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Βέβαια, πριν φτάσουμε στους πανηγυρισμούς της Κρήτης, οι Πειραιώτες πέρασαν από 40 κύματα. Τραυματισμοί, ξανά τραυματισμοί και ξανά τραυματισμοί. Κόντρα στον Παναθηναϊκό μην ξεχνάμε πως έλειπε η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, που έχει τρομερή εμπειρία στα ντέρμπι και υπήρξε κομβικός σε πολλά από αυτά. Η απουσία και των δύο όμως καλύφτηκε με μεταγραφές που έγιναν μέσα στη σεζόν.

Ο Ράιτ έδωσε πολύτιμες λύσεις, σκορ και ριμπάουντ. Ο Μήτρου – Λονγκ οργάνωσε εκπληκτικά το παιχνίδι ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ανοίξει την διαφορά με τον Ουόκαπ στον πάγκο. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πήρε ένα τεράστιο παιχνίδι. Παίρνοντας πράγματα από όλους όσους πάτησαν παρκέ.

Το αν θα φτάσει στις 8 σερί κατακτήσεις εγχώριων τίτλων θα το δούμε στο μέλλον. Δεν είναι εύκολο. Όμως το μαγικό νούμερο «7» δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα είναι κάτι ξεχωριστό. Κάτι μοναδικό. Και τα ξεχωριστά και μοναδικά πράγματα μένουν στην ιστορία, όπως θα μείνει και αυτή η ομάδα. Γιατί της αξίζει…

ΥΓ. Δύο λόγια για το τουρνουά εδώ στην Κρήτη. Στις πρώτες τρεις ημέρες το γήπεδο δεν γέμισε. Τουλάχιστον όχι στο 100%. Και είναι και φυσιολογική η διαφορά στην εξέδρα από τον έναν ημιτελικό στον άλλον. Στον πρώτο έλειπαν οι φίλοι του Ολυμπιακού και στον δεύτερο έλειπαν εκείνοι του Παναθηναϊκού. Στον τελικό η αλήθεια είναι πως η παρουσία φανατικών φίλων του Παναθηναϊκού μας παραξένεψε. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν άνοιξε ρουθούνι, αλλά τα πάντα κύλησαν όμορφα και ομαλά. Κορυφαία στιγμή όταν όλο το γήπεδο χειροκρότησε τον Κάνααν, ο οποίος είχε πέσει στο παρκέ, μετά από ένα χτύπημα στον λαιμό. Ναι, θα μπορούσε να είναι καλύτερη η διοργάνωση. Όμως, καλώς ή κακώς, μόνο το Ηράκλειο μπορεί να φιλοξενήσει κάτι αντίστοιχο. Εάν βρεθεί κι άλλη πόλη, με χαρά να τη δούμε. Πώς θα βρεθεί όμως; Τελικά, λοιπόν, #HtanGiorti.

🔴Κυπελλούχος στην Κρήτη και... δυναμίτης στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, στο εκπληκτικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ!