Η «λάθος» προσέγγιση και η σωστή!

Μαρινάκης - Μεντιλίμπαρ

i

Μαρινάκης - Μεντιλίμπαρ/©Intime

Η «λάθος» προσέγγιση και η σωστή!

Red Duckling 11:49 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 08.03.2024

Ο Red Duckling γράφει για την βαριά ήττα από την Μακάμπι και το τι έγινε μισή ώρα μετά.

Ξεκινάω με το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα μισή ώρα μετά. Ναι, αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνάντησε τον Μεντιλίμπαρ και έδωσαν τα χέρια για να συνεχίσουν και τη σεζόν που ο Ολυμπιακός θα κλείσει τα 100 χρόνια. Ο Βάσκος δεν είναι μάγος αλλά ένας κανονικός προπονητής. Πρόλαβε και έδειξε τι μπορεί να κάνει στον σύλλογο και η απόφαση να πάρει τα κλειδιά για τη νέα σεζόν ήταν επιβεβλημένη και έγινε σε ιδανικό τάιμινγκ. Λίγα λεπτά μετά το 1-4. Ένα μήνυμα ότι πάμε να χτίσουμε. Ψηλά το κεφάλι, προσπαθούμε για ό,τι καλύτερο στα Playoffs με αυτό το ρόστερ και συνεχίζουμε το καλοκαίρι για να φτιάξουμε ένα κανονικό Ολυμπιακό.

Όσον αφορά την «λάθος» προσέγγιση; Είναι σε εισαγωγικά γιατί όπως έγραψα ο Μεντιλίμπαρ δεν είναι μάγος. Είναι ένας κανονικός προπονητής που θέλει χρόνο να γνωρίσει όλη την ομάδα και ένα ρόστερ που δεν έχει επιλέξει αυτός. Είδε πχ χθες ότι σε απαιτητικά ματς με αντίπαλο εξτρέμ «φωτιά», χρειάζεται πλάνο για να μην βγαίνει συνέχεια ένας με ένα με τον Ροντινέι. Είδε, όπως και όλοι μας, ότι τα θέματα στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν, είναι ορατά και δεν λύνονται επίσης διά μαγείας με ένα εξαιρετικό στόπερ όπως είναι ο Κάρμο.

Πιθανόν να ενθουσιάστηκε και από την εικόνα του Ολυμπιακού στα προηγούμενα ματς και πίστεψε ότι με φουλ επίθεση στο καυτό Καραϊσκάκης την έχει την Μακάμπι. Και εμείς το ίδιο ενθουσιασμένοι ήμασταν, φαντάζομαι και οι παίκτες και… 0-2 στο 9’. Συνεχίσαμε όλοι τον ενθουσιασμό χάρη στο 1-2 στο καπάκι. Εκεί ίσως έπρεπε να μπει λίγο φρένο. Να κρατήσει η ομάδα πίσω τα 2 γκολ και να πάει συντηρητικά ψάχνοντας την ισοφάριση. Ακόμα και να έμενε το 1-2, δεν ήταν απαγορευτικό. Μιλάμε για 2 ματς που δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ και με ρεβάνς σε ουδέτερη έδρα! Νίκη με 1 γκολ εκεί έστελνε το ματς στην παράταση. Από εκεί μπορείς να πάρεις την πρόκριση και στα πέναλτι.

Έμπρακτη στήριξη Ολυμπιακού σε Μεντιλίμπαρ: Συμφωνία για νέο συμβόλαιο έως το 2025
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:50 - 08.03.2024

Έμπρακτη στήριξη Ολυμπιακού σε Μεντιλίμπαρ: Συμφωνία για νέο συμβόλαιο έως το 2025

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συναντήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα με τη Μακάμπι κι έδωσαν τα χέρια για πρόωρη επέκταση της συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Θυμάμαι ένα 0-0 με την Οσμάνιλσπορ σε πρώτο ματς και την γκρίνια στις εξέδρες. Ναι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν στο κόλπο και πήγε στην Τουρκία, 0-3 και γεια σας. Εδώ λοιπόν βάζω την «λάθος» προσέγγιση σε εισαγωγικά. Γιατί αν η ομάδα ήταν του Μεντιλίμπαρ και την είχε από το καλοκαίρι, είμαι 100% βέβαιος ότι θα έβλεπε διαφορετικά το πρώτο ματς. Τώρα χάθηκε ένα όνειρο που πριν 1 μήνα ούτε καν το σκεφτόμασταν και το δημιούργησε ο ίδιος ο Βάσκος με την έλευσή του στον πάγκο. Πάμε λοιπόν για ό,τι βγει στα Playoffs, με το μυαλό να χτιστεί από τον ίδιο ο Ολυμπιακός που θέλουμε!