Ο ηγέτης Σλούκας παίζει τα λεπτά που αξίζει και μπορεί να τον φτάσει... μέχρι τέλους

O Κώστας Σλούκας

Ο ηγέτης Σλούκας παίζει τα λεπτά που αξίζει και μπορεί να τον φτάσει... μέχρι τέλους

Ηλίας Λαλιώτης 08:21 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 23.03.2024

Η ανατροπή της χρονιάς στο ΟΑΚΑ είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της μεγαλύτερης μεταγραφής του περασμένου καλοκαιριού και έφερε τον Παναθηναϊκό μια στάση πριν από το Βερολίνο. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Αυτή δεν ήταν «διαβολοβδομάδα». Ήταν ένα... αγγελικά πλασμένο τετραήμερο για τον Παναθηναϊκό. Έβαλε ο ίδιος τις βάσεις με τις δύο μεγάλες νίκες που πέτυχε σε Βελιγράδι και ΟΑΚΑ, αλλά για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν δέχθηκε και... δωράκια. Κυρίως αυτά της Αρμάνι Μιλάνο, που κέρδισε αρχικά στο Μονακό κι εν συνεχεία τη Φενέρμπαχτσε στην έδρα της για να φέρει τους Πράσινους στη θέση που ήθελαν.

Να κρατούν την τύχη τους αποκλειστικά στα χέρια τους. Το λέγαμε και πριν 2 μέρες, αλλά εξακολουθεί να ισχύει ακόμα περισσότερο σήμερα. Με τρεις νίκες ο Παναθηναϊκός θα είναι στη δεύτερη θέση και θα υποδεχθεί στα playoffs μία εκ των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Βίρτους Μπολόνια κατά πάσα πιθανότητα. Στα δικά μου μάτια δηλαδή θα είναι αγκαλιά με μια από τις 4 θέσεις για το Βερολίνο.

Βλέποντας κανείς από μέσα αυτό που γινόταν χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, πολύ δύσκολα θα βρει τρόπο και ομάδα που θα σπάσει αυτή την έδρα. Δεν είναι απίθανο, αλλά σίγουρα εξαιρετικά δύσκολο. Η ενέργεια που βγάζουν 20.000 αφηνιασμένοι οπαδοί και η λαχτάρα που έχουν να βλέπουν ξανά σε αυτό το επίπεδο τον Παναθηναϊκό καθιστούν ξανά την έδρα του την πιο «καυτή» της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο πως στο δεύτερο μισό της σεζόν είναι απόρθητη.

Κι αυτός που ξέρει να την εκμεταλλεύεται καλύτερα από όλους είναι ο Εργκίν Αταμάν. Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη ζεστή, αλλά ο Τούρκος φρόντισε να την κάνει «κόλαση» για αντιπάλους και διαιτητές, με τη δική του έκρηξη στην απίθανη απόφαση για μπρος-πίσω στον Γκριγκόνις, με το σκορ στο 24-40. Με το ΟΑΚΑ να βράζει αυτό το -16 εξανεμίστηκε σταδιακά και το Τριφύλλι έφτασε σε μια επική ανατροπή.

Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάστηκε να αλλάξουν πολλά και στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός των 6 ασίστ και 10 λαθών στο πρώτο ημίχρονο, είχε αναλογιά 14-4 στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός των 1/8 τρίποντα στο 20λεπτο, είχε στη συνέχεια 6/12. Και κυρίως είχε τον Κώστα Σλούκα να παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του.

Ο Έλληνας γκαρντ είχε 16 από τους 18 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, 4 από τις 8 ασίστ του, 3 από τα 4 ριμπάουντ και συνολικά μόλις 2 λάθη. Ήταν αυτός που πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε σε μια σπουδαία νίκη. Το έχει κάνει γενικότερα με τις εμφανίσεις του τον τελευταίο μήνα. Μετά την διακοπή, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, οδηγεί τους πράσινους στο πλεονέκτημα έδρας.

Δικαιολογεί τον λόγο που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε τα πάντα για να τον φέρει από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Και δικαιώνει και τον ίδιο τον παίκτη και τον μεγαλομέτοχο του Τριφυλλιού για την απόφασή τους. Ο 34χρονος γκαρντ παίρνει τα λεπτά που αξίζει να βρίσκεται στο παρκέ και κάνει τη διαφορά. Έπαιξε 33 λεπτά με την Μπαρτσελόνα, έχει πάνω από 26 λεπτά μέσο όρο και φτάνει τα 30 στα ματς που «καίνε».

23:55 - 22.03.2024

Το βίντεο που δεν χάνεται: Το σόου του Σλούκα σε 61 δευτερόλεπτα!

Απολαυστικός, καθοριστικός, απλά... ηγετικός! Ο Κώστας Σλούκας σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR, σημείωσε 18 πόντους και μοίρασε 8 ασίστ, οδηγώντας το «τριφύλλι» σε σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελονα στο ΟΑΚΑ με 89-81.

Με αυτή την εικόνα του Σλούκα, ο Παναθηναϊκός δικαιούται πλέον να ονειρεύεται πως μπορεί να φτάσει πραγματικά... μέχρι τέλους και όχι στα λόγια.