Ο «Martinator» πήρε την νίκη στο επεισοδιακό GP της Πορτογαλίας

Χόρχε Μάρτιν

i

©Red Bull

Ο «Martinator» πήρε την νίκη στο επεισοδιακό GP της Πορτογαλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 03:23 - 25.03.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati πανηγύρισε την πρώτη του νίκη για φέτος στο επεισοδιακό γκραν πρι της Πορτογαλίας.

Το γκραν πρι της Πορτογαλίας, ήταν ένας αγώνας που τα είχε, μάχες, ανατροπές, έντονες συγκινήσεις και έναν σπουδαίο νικητή.

Αυτός ήταν ο περσινός διεκδικητής του τίτλου, Χόρχε Μάρτιν. Ο Ισπανός αναβάτης της Pramac Ducati πανηγύρισε την πρώτη του νίκη για φέτος στο MotoGP.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Ενέα Μπαστιανίνι της εργοστασιακής Ducati Lenovo, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εντυπωσιακός Πέδρο Ακόστα με την GasGas.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Χόρχε Μάρτιν έκανε εκπληκτική εκκίνηση και πήρε την πρωτοπορία του αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον Ενέα Μπαστιανίνι.

Καλή εκκίνηση έκανε επίσης και ο Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος πέρασε τον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati για τη 2η θέση, ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ όπως στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (23/3) κέρδισε αρκετές θέσεις.

Ο Μάρτιν από το ξεκίνημα του αγώνα έβαλε το κεφάλι κάτω και προσπάθησε να πάρει διαφορά από τον Βινιάλες, ενώ και ο Ισπανός της Aprilia άφησε πίσω του την τριάδα των Μπαστιανίνι, Μπανάια και Μαρκ Μάρκεθ.

Από τον αγώνα μάλιστα δεν έλειπαν και οι πτώσεις, με τους Μορμπιντέλι, Αλεξ Μάρκεθ και Ραούλ Φερνάντεθ να «πέφτουν» στην αμμοπαγίδα. Οι δύο πρώτοι κατάφεραν να ανέβουν ξανά στις μοτοσικλέτες τους, όμως ο τελευταίος εγκατέλειψε από την διαδικασία.

Στο μεταξύ, ο Ακόστα είχε εντυπωσιακό ρυθμό και αρχικά πέρασε τον Μπραντ Μπίντερ της KTM, ενώ λίγο μετά ακολούθησε το πέρασμα πάνω στον Μαρκ Μάρκεθ για να βρεθεί στη 5η της κατάταξης.

Ο Μάρτιν κράταγε με άνεση τα ηνία του αγώνα, αλλά ο Βινιάλες και ο Μπαστιανίνι δεν τον άφηναν να απομακρυνθεί περισσότερο.

Στη συνέχεια, ο Ισπανός της Pramac Ducati άνοιξε τη διαφορά του από τον Βινιάλες σε περίπου 1 δευτερόλεπτο. Ο τελευταίος αντέδρασε και μείωσε την απόσταση περίπου στα 7 δέκατα του δευτερολέπτου, όμως δεν μπόρεσε να τον πλησιάσει περισσότερο.

Πίσω τους είχε σχηματιστεί το «τρενάκι» με τους Μπανάια, Ακόστα και Μαρκ Μάρκεθ, αλλά η διαφορά του τελευταίου με τον Ισπανό ρούκι είχε ξεπεράσει το 1 δευτερόλεπτο. Ο Ακόστα συνέχισε τα «μαγικά» του και έτσι πέρασε τον Μπανάια για την 4η θέση.

Ωστόσο τα πράγματα για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς ο Μαρκ Μάρκεθ ήρθε σε επαφή με τον Μπανάια, με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο στην αμμοπαγίδα.

Μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα, ο Μπαστιανίνι προσπάθησε να περάσει τον Βινιάλες, αλλά ο Ιταλός δεν τα κατάφερε. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ισπανός της Aprilia θα έπαιρνε τη 2η θέση, η μοτοσικλέτα του τον πρόδωσε στο φινάλε, έπειτα από τεχνικό πρόβλημα. Έτσι το «θηρίο» κατέλαβε τη 2η θέση.

Κάπως έτσι ο Χόρχε Μάρτιν πήρε την πρώτη του νίκη του για φέτος στη κατηγορία, με τον Ενέα Μπαστιανίνι να βρίσκεται στη 2η θέση και τον Πέδρο Ακόστα να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ακολούθησαν οι: Μπραντ Μπίντερ (KTM), Τζακ Μίλερ (KTM), Μάρκο Μπετζέκι (VR46), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Μιγκέλ Ολιβέιρα (Trackhouse) και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46).

Επόμενος αγώνας του MotoGP είναι το γκραν πρι της ΗΠΑ στο Όστιν το τριήμερο 12-14 Απριλίου.

Tags: