Ο Βινιάλες «μάγεψε» με την Aprilia και νίκησε στο Σπριντ του Πορτιμάο

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Ο Βινιάλες «μάγεψε» με την Aprilia και νίκησε στο Σπριντ του Πορτιμάο

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:48 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:55 - 23.03.2024

Ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia πανηγύρισε την νίκη στον Αγώνα Σπριντ του γκραν πρι της Πορτογαλίας.

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, ομάδες και αναβάτες επέστρεψαν στην πίστα του Πορτιμάο για τον δεύτερο αγώνα Αγώνα Σπριντ του 2024 στο MotoGP.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη διαδικασία ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, ο οποίος παρά την αδιαθεσία που ένιωθε από την αρχή του τριημέρου κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη σε Αγώνα Σπριντ για τη φετινή σεζόν.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Τζακ Μίλερ έκανε μία εντυπωσιακή εκκίνηση και βρέθηκε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τους Πέκο Μπανάια και Μάβερικ Βινιάλες. Αντίθετα ο Ενέα Μπαστιανίνι, ο οποίος πήρε την πολ ποζίσιον έχασε θέσεις και «έπεσε» στη 4η.

Πέρα από τον Μίλερ, καλή εκκίνηση έκανε και ο Μαρκ Μάρκεθ. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε πολλές θέσεις, ενώ μάλιστα προσπέρασε και τον Μπαστιανίνι για να βρεθεί στη 4η θέση. Το κακό για τον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati συνεχίστηκε, καθώς έχασε και άλλη μία θέση από τον Χόρχε Μάρτιν.

Στο μεταξύ, ο Μπανάια πίεσε και προσπέρασε τον Μίλερ για να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Αυστραλός της KTM είδε στη συνέχεια να πέφτει στην 4η θέση, καθώς τον προσπέρασαν οι Μαρκ Μάρκεθ και Βινιάλες.

Μάλιστα πολλοί αναβάτες είχαν πτώσεις, όπως οι Άλεξ Ρινς, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο, Μπραντ Μπίντερ και Ζοάν Ζαρκό. Αμφότεροι εγκατάλειψαν από τον Αγώνα Σπριντ.

Ο Μπανάια από όταν πήρε τα ηνία του αγώνα προσπάθησε να απομακρυνθεί από τους υπόλοιπους αναβάτες, αλλά ο Μαρκ Μάρκεθ δεν τον άφηνε να απομακρυνθεί.

Ο Ισπανός της Gresini Ducati στην προσπάθειά του να πλησιάσει τον Ιταλό πρωταθλητή ακόμα περισσότερο, έκανε λάθος και τον πέρασε ο Βινιάλες, ενώ λίγο μετά έχασε και άλλη θέση από τον Μάρτιν.

Μπροστά ο Μπανάια φαινόταν να ελέγχει την κατάσταση, όμως ένα λάθος στα φρένα πρώτης στροφής τον έριξε στη 4η θέση.

Έτσι την πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Βινιάλες, με τους Μάρτιν και Μαρκ Μάρκεθ να ακολουθούν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο Βινιάλες άνοιξε τη διαφορά του από τον Μάρτιν, ο οποίος δέχτηκε έντονη πίεση από τον Μάρκεθ, με αποτέλεσμα να τον περάσει και ανεβεί στη 2η θέση.

Τελικά ο Μάβερικ Βινιάλες πανηγύρισε την νίκη στον Αγώνα Σπριντ του Πορτιμάο, με τον Ισπανό όχι μόνο να κερδίζει τους αντιπάλους του, αλλά και τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες.

Ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati κατέλαβε τη 2η θέση, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χόρχε Μάρτιν με τη Pramac Ducati.

Ακολούθησαν οι: Πέκο Μπανάια (Gresini Ducati), Τζακ Μίλερ (KTM), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Πέδρο Ακόστα (GasGas), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia) και Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha).

Ο αγώνας της Κυριακής (24/3) στην πίστα του Πορτιμάο είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: