Πρώην άσος του Ολυμπιακού αθωώθηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες στην Ισπανία - «Ευχαριστώ που με καταστρέψατε»

Πρώην άσος του Ολυμπιακού αθωώθηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες στην Ισπανία - «Ευχαριστώ που με καταστρέψατε»

Στέλιος Βαρδάκης 17:37 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 27.03.2024

Ο δικαστής που είναι αρμόδιος για την έρευνα της υπόθεσης «Oikos» έκλεισε την έρευνα κι αθωώθηκε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ραούλ Μπράβο.

Ο δικαστής που είναι αρμόδιος για τη διερεύνηση της υπόθεσης «Oikos», ο οποίος ερευνά από το 2019 ενδεχόμενο σχέδιο διαφθοράς στο ισπανικό ποδόσφαιρο, μέσω στοιχημάτων, με επικεφαλής τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ραούλ Μπράβο και τον ποδοσφαιριστή Κάρλος Αράντα, αποφάσισε να κλείσει την υπόθεση.

Την 1η Μαρτίου, η εισαγγελία παρουσίασε έγγραφο με το οποίο ζητούσε ν’ αρχειοθετηθεί η έρευνα που παρέμενε ανοιχτή για υποτιθέμενο στοιχηματισμό δύο αγώνων της Α' Κατηγορίας, που διεξήχθησαν στις 18 Μαϊου του 2019, Πρόκειγαι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και την αναμέτρηση της Βαγιαδολίδ με τη Βαλένθια (0-2) και της Χετάφε με τη Βιγιαρεάλ (2-2).

Επίσης, διερευνήθηκαν οι αγώνες Σαρίνενα – Καρίνενα στις 13 Απριλίου 2017 και το ματς Ουέσκα – Ταραγόνα στις 27 Μαϊου 2018.

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο 5 της Ουέσκα έκλεισε οριστικά την υπόθεση «Oikos» κι απάλλαξε όσους εμπλέκονται σε φερόμενο έγκλημα αθλητικής διαφθοράς, στο ισπανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια ερευνών.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βαγιαδολίδ, Μπόρχα Φερνάντεζ, ένας από αυτούς που έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, αντέδρασε έντονα στα social media, αφού έμαθε ότι η έρευνα δεν έχει καταλήξει.

«Η υπόθεση Oikos απορρίφθηκε. Η αστυνομία, ανεπίσημα, μου είπε τότε ότι η υπόθεση ήταν νεκρή. Με κρατούν και κάνουν όλη αυτή τη φασαρία για μένα για να δουν αν ξέρω κάτι και να τους σώσουν από την έρευνα.

Ευχαριστώ. Τώρα μπήκα παράνομα στο σπίτι μου, εξαιτίας της αναφοράς της αστυνομίας. Έβαλαψαν τη ζωή μου κι αμαύρωσαν το όνομά του, προκαλώντας ζημιά στην οικογένειά μου και σε φίλους. Χωρίς απόδειξη και με κάποιες επινοημένες ενδείξεις. Για όσα έκαναν εναντίον ενός πολίτη, τώρα λαμβάνω την είδηση ότι κλείνουν την υπόθεση. Ευχαριστώ που με ανακατέψατε».