Η Αταλάντα έκανε την ανατροπή στη ρεβάνς-θρίλερ και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας!

Αταλάντα - Φιορεντίνα

i

© PrtScr

Η Αταλάντα έκανε την ανατροπή στη ρεβάνς-θρίλερ και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 00:06 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 25.04.2024

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, η Αταλάντα της... ανατροπής επιβλήθηκε της Φιορεντίνα (4-1) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό Κυπέλλου Ιταλίας.

Η αλύγιστη Αταλάντα πανηγύρισε την πρόκριση σε ένα επικό ματς!

Η ομάδα του Μπέργκαμο επικράτησε της Φιορεντίνα (4-1) στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ιταλίας (μετά την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς στη Φλωρεντία) κι έκλεισε τη θέση της στον τελικό, εκεί που θα κοντραριστεί με τη Γιουβέντους σε μία «γιγαντομαχία».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η Αταλάντα μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και με το... καλημέρα βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Κουπμάινερ έκανε την κούρσα, πάτησε περιοχή κι από θέση τετ α τετ εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σκαμάκα με μία σουτάρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 των γηπεδούχων, ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του VAR το τέρμα ακυρώθηκε για φάουλ που προηγήθηκε στο ξεκίνημα της φάσης.

Στη συνέχεια η Φιορεντίνα ισορρόπησε και θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό της, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο 53ο λεπτό ο Μιλένκοβιτς τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να αφήσει τους «Βιόλα» με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο του ματς.

Μπορεί αυτό το αριθμητικό πλεονέκτημα να έδωσε... φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, όμως κόντρα στη ροή του ματς η Φιορεντίνα «πάγωσε» το Μπέργκαμο.

Στο 68ο λεπτό, ο Κουάρτα εκμεταλλεύτηκε την καλοστημένη εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά και με μία άπιαστη κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1), δίνοντας και πάλι σκορ πρόκρισης στους «Βιόλα».

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, όμως αυτό δεν κράτησε πολύ. Στο 75΄ η Αταλάντα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (2-1), με τον Σκαμάκα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ένα απίθανο ανάποδο ψαλιδάκι.

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στην παράταση, όμως οι γηπεδούχοι το καλύτερο το φύλαξαν για το τέλος. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι παίκτες του Γκασπερίνι βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Λούκμαν έγινε αποδέκτης της μπάλας και μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-1 με ένα δυνατό σουτ στην απέναντι γωνία.

Δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα, η Αταλάντα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως όλη η Φιορεντίνα ανέβηκε μπροστά και ο Πάσαλιτς από θέση τετ α τετ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης στον τελικό (4-1).

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό, η ατσάλινη Γιουβέντους ηττήθηκε στο Ολίμπικο, όμως πήρε την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού για 22η φορά στην ιστορία της. Στο πλαίσιο της ρεβάνς, η Λάτσιο επικράτησε με 2-1 και πάλεψε για μία επική ανατροπή (μετά την ήττα με 2-0 στο Τορίνο), όμως το γκολ του Μίλικ στο φινάλε άλλαξε τα δεδομένα.

Ο φετινός τελικός του θεσμού, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 15 Μαΐου.