Ο Αλμέιδα δεν θα πάει σε... προβλέψιμη ενδεκάδα

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα δεν θα πάει σε... προβλέψιμη ενδεκάδα

Κώστας Τσίλης 14:58 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 31.03.2024

Σκοπεύει ο Αλμέιδα να κάνει επιλογές για την ενδεκάδα του αποψινού ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, που ο αντίπαλος να μην έχει καταφέρει να "διαβάσει"

Το αγωνιστικό μοντέλο που εφαρμόζει η ΑΕΚ είναι ένα πολύ συγκεκριμένο ήδη από την περυσινή σεζόν. Και ο Ματίας Αλμέιδα δεν το... ακουμπάει, καθότι έχει αποδειχθεί και πετυχημένο. Σ' αυτό το κομμάτι, η ΑΕΚ μπορεί θεωρητικά να είναι και προβλέψιμη. Χωρίς αυτόματα να σημαίνει πως είναι και αντιμετωπίσιμη. Όμως έτσι κι αλλιώς, ο Αλμέιδα σ' ένα παιχνίδι όπως το αποψινό απέναντι στον Ολυμπιακό, σκοπεύει να κάνει επιλογές για την ενδεκάδα, που ενδεχομένως δύσκολα ο αντίπαλος θα έχει "διαβάσει".

Να περάσει ο πέμπτος για τον Αλμέιδα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

12:21 - 30.03.2024

Να περάσει ο πέμπτος για τον Αλμέιδα

Ο Αλμέιδα θα έχει μπροστά του Κυριακή βράδυ στην Φιλαδέλφεια τον πέμπτο διαφορετικό προπονητή του Ολυμπιακό και έχοντας βρει την... άκρη με τους προηγούμενους τέσσερις, αυτό που θα μετρήσει (και) τώρα είναι τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει η ΑΕΚ. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Είναι η πρώτη φορά άλλωστε στην φετινή σεζόν, που ο Αργεντινός τεχνικός έχει στα χέρια του όλο το εύρος των εναλλακτικών λύσεων, προκειμένου να κάνει τις οποιεσδήποτε επιλογές για το αρχικό σχήμα. Ειδικά από την μεσαία γραμμή και μπροστά, ο Αλμέιδα έχει την δυνατότητα, ακόμα και να ανακατέψει αρκετά την "τράπουλα", προκειμένου να βγάλει στο γήπεδο ένα σχήμα που θα αιφνιδιάσει τον αντίπαλο.

Εξάλλου ο Αργεντινός τεχνικός έχει και το πλεονέκτημα, να διαθέτει ποδοσφαιριστές που αφενός είναι κομβικοί, αφετέρου μπορούν να παίξουν με την ίδια ευκολία σε περισσότερες από μια θέσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι κάτι που δίνει την ευχέρεια στον Αλμέιδα, να πάει σε επιλογές που δεν θα αλλοιώσουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα της ΑΕΚ, αλλά ενδεχομένως θα αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο σε σχέση μ' αυτό που έχει "διαβάσει".

Προφανώς και ο Αλμέιδα έχει στο μυαλό του πως εκτός από το αποψινό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, υπάρχουν μέσα στις επόμενες 7 μέρες και ακόμα δυο με τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Όμως οι επιλογές που θα κάνει ο Αργεντινός τεχνικός για το σχήμα του ντέρμπι απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα αφορούν κυρίως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού.