Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του: «Μην μπούμε στο ματς σαν να βιαζόμαστε, υπομονή»

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του: «Μην μπούμε στο ματς σαν να βιαζόμαστε, υπομονή»

Διονύσης Βερβελές 12:31 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:34 - 11.04.2024

Τα λόγια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στους ποδοσφαιριστές του ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε.

Στην τελευταία προπόνηση που είχε ο Ολυμπιακός στο Ρέντη για τη Φενέρμπαχτσε, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του για το αποψινό ματς. Ο έμπειρος τεχνικός δεν είπε πολλά λόγια, αλλά στάθηκε σε ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο τόνισε αρκετές φορές.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Βάσκος κόουτς είπε χαρακτηριστικά: «Να μην μπούμε στον αγώνα και να έχουμε την αίσθηση ότι βιαζόμαστε. Πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και να μην τρέχουμε χωρίς νόημα μέσα στο γήπεδο».

Ο Μεντιλίμπαρ έχει στο μυαλό του το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα στο Καραϊσκάκη. Τότε που ο Ολυμπιακός είχε μπει στο ματς χωρίς καμία συγκέντρωση και είχε δεχτεί γκολ από νωρίς και μετά πάλι το παιχνίδι του ήταν άναρχο. Με αποτέλεσμα οι επιλογές στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» να μην είναι οι σωστές και να φτάσει σε μία βαριά ήττα μέσα στο γήπεδό του με σκορ 1-4.

Δεν ήταν όμως μόνο το ματς με τη Μακάμπι, αλλά και αυτό με τη Φερεντσβάρος επίσης στο Καραϊσκάκη. Επί της ουσίας σε εκείνο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός έβγαλε για πρώτη φορά αυτό το πρόβλημα της μη συγκέντρωσης στο ξεκίνημα του αγώνα. Είχε δεχτεί γκολ στην πρώτη κιόλας επίθεση των Ούγγρων, αλλά είχε ακυρωθεί από το VAR και έτσι είχε μείνει το 0-0, αλλιώς από το πρώτο πεντάλεπτο κιόλας ο Ολυμπιακός θα ήταν πίσω στο σκορ.

Γενικά έχει γίνει συζήτηση στο Ρέντη για το κακό ξεκίνημα των Πειραιωτών σε σημαντικά ματς, όπως ρωτήθηκε κιόλας ο Μεντιλίμπαρ για αυτό στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Τονίζοντας, όμως, ο ίδιος ότι αυτό είναι κάτι που έχει διορθωθεί από την ομάδα του και οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζουν καλή συγκέντρωση στο παιχνίδι τους. Σχολιάζοντας όμως παράλληλα πως η συγκέντρωση είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να υπάρχει στην ομάδα του σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, όχι να διορθώσουν δηλαδή το κακό τους ξεκίνημα που είχαν σε προηγούμενα ματς και να χαλάσουν το υπόλοιπο παιχνίδι τους.