Τι σημαίνει η μεταγραφή Μπάλντοκ για τους Κώτσιρα και Βαγιαννίδη

Γιάννης Κώτσιρας, Γιώργος Βαγιαννίδης

i

Intime

Τι σημαίνει η μεταγραφή Μπάλντοκ για τους Κώτσιρα και Βαγιαννίδη

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:59 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 19.05.2024

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να εντάξει στο ρόστερ του τον βασικό δεξιό μπακ της Ελλάδας, Τζωρτζ Μπάλντοκ και αυτό σημαίνει πως ένας εκ των Γιάννη Κώτσιρα και Γιώργο Βαγιαννίδη, ίσως να φύγει από το «Γεώργιος Καλαφάτης».

Η προφορική συμφωνία της διοίκησης του Παναθηναϊκού με τον Τζορτζ Μπάλντοκ, αιφνιδίασε. Αφενός επειδή στο Τριφύλλι δεν έχει ξεκαθαρίσει ο προπονητής της επόμενης σεζόν, με τον Φατίχ Τερίμ να μην νιώθει βέβαιος για την παραμονή του στο Κορωπί. Αφετέρου, στο δεξιό άκρο της άμυνας αγωνίζονται ο έμπειρος Γιάννης Κώτσιρας και ο νεαρός Γιώργος Βαγιαννίδης.

Άρα, ναι μεν ο Μπάλντοκ πληροί τις προϋποθέσεις της ελληνοποίησης του ρόστερ που δρομολογούν από τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, όμως στη θέση του υπάρχουν δύο άλλοι Έλληνες. Οπότε το ελληνικό ισοζύγιο δεν θα εμπλουτιστεί με τον 31χρονο αμυντικό, διότι η άφιξη του στο «Γεώργιος Καλαφάτης» θα σημάνει την αποχώρηση ενός συμπατριώτη του.

Πρακτικά, το επόμενο (κα φυσιολογικό) ερώτημα μετά την διαφαινόμενη απόκτηση του Μπάλντοκ, είναι ποιος θα φύγει: ο Κώτσιρας ή ο Βαγιαννίδης. Με την απάντηση στην παρούσα φάση να μην είναι δεδομένη, για κανέναν από τους δύο.

Καταρχάς, ο Γιάννης Κώτσιρας είναι νομικά ελεύθερος, αφού διανύει τους τελευταίους έξι μήνες του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό. Άρα, ο κανονισμος του επιτρέπει να υπογράψει ακόμα και σήμερα με άλλη ομάδα, εν όψει της σεζόν 2024-2025. Η εξήγηση πως οι «πράσινοι» έκλεισαν τον Μπάλντοκ για να αναπληρώσουν τον Κώτσιρα, έχει λογική βάση.

Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Κώτσιρα εξακολουθεί να μιλά με τους παράγοντες του Τριφυλλιού για ανανέωση και η διαφορά στο οικονομικό είναι αρκετά μικρή, ώστε να επικρατεί αισιοδοξία πως θα καλυφθεί. Ο Αρκάς δεξιός μπακ όχι μόνο δεν κατευθύνεται στην έξοδο του «Καλαφάτης», αλλά το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι πως θα μείνει.

O Γιώργος Βαγιαννίδης δεσμεύεται με τον Παναθηναϊκό μέχρι τον Ιούνιο του 2025 και είχε συζητήσεις με την ΠΑΕ για την επέκταση του. Παρά την αίσθηση πως είχε επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων για συμφωνία, εν τέλει μέχρι τώρα αυτή η εντύπωση δεν έχει μετουσιωθεί σε υπογραφές.

Στη θεωρία, αν ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή του Βαγιαννίδη, το φετινό καλοκαίρι είναι το ιδανικό τάιμινγκ για την πώληση του. Η πλευρά του 23χρονου δεξιού μπακ θα ενεργοποιηθεί περισσότερο στο εξωτερικό, εφόσον δεν προκύψει κάτι νεότερο με την ανανέωση του συμβολαίου του.

Το σενάριο να συνεχίσουν στο ρόστερ οι Βαγιαννίδης, Κώτσιρας μετά την μεταγραφή του Μπάλντοκ, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Γιατί θα υπάρχουν τρεις δεξιοί μπακ στο δυναμικό του Παναθηναϊκού και μόνο με την αξιοποίηση του Κώτσιρα στη μεσαία γραμμή, θα μπορούσε να λειτουργήσει. Εκεί που ο έμπειρος μεσοαμυντικός ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, όταν ο Φατίχ Τερίμ τον μετέθεσε ως box-to-box μέσο.