Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ένας καβγάς που συνοψίζει την καταστροφική ύφεση της Λίβερπουλ (vids)

Μοχάμεντ Σαλάχ & Γιούργκεν Κλοπ

i

©Photo by Justin Setterfield/Getty Images/Ideal Images

Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ένας καβγάς που συνοψίζει την καταστροφική ύφεση της Λίβερπουλ (vids)

Κώστας Τόπας 09:16 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 28.04.2024

Η ένταση μεταξύ Μοχάμεντ Σαλάχ και Γιούργκεν Κλοπ είναι το αποκορύφωμα των όσων βιώνει η Λίβερπουλ τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά την ανακοίνωση περί αποχώρησης από την τεχνική ηγεσία από τον Γερμανό τεχνικό.

Μόλις πριν από εβδομάδες, φαινόταν ότι ο Γιούργκεν Κλοπ επρόκειτο να τερματίσει τη θητεία του ως προπονητής της Λίβερπουλ με «γλυκό» τρόπο. Ο σύλλογος διεκδικούσε την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος, ήταν φαβορί για την κατάκτηση του Europa League και στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Η προσθήκη τριών τροπαίων στο Λιγκ Καπ που είχε ήδη κατακτηθεί τον Φεβρουάριο δεν ήταν τόσο φανταστική προοπτική.

Ωστόσο, η «βασιλεία» του Κλοπ, που τελειώνει αυτή τη σεζόν, δεν θα έχει το ρομαντικό, γεμάτο τρόπαια φινάλε που λαχταρούσαν οι οπαδοί των «Reds». Μια σειρά αιφνιδιαστικών αποτελεσμάτων –ήττες από Κρίσταλ Πάλας και Έβερτον– έχουν καταστρέψει τις ελπίδες για ένα δεύτερο πρωτάθλημα υπό τον Γερμανό, ενώ η ομάδα του είναι εκτός FA Cup και Europa League μετά τις ήττες σοκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Αταλάντα, αντίστοιχα.

Η ισοπαλία 2-2 κόντρα στη Γουέστ Χαμ το Σάββατο (27/04) αφήνει τη Λίβερπουλ με ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει τον τίτλο – μόνο ένα απίθανο στραβοπάτημα τόσο της Μάντσεστερ Σίτι όσο και της Άρσεναλ θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση. Το άθλιο τέλος της σεζόν του συλλόγου επισημάνθηκε από την προφανή διαμάχη που είχε ο Κλοπ με τον αστέρα, Μοχάμεντ Σαλάχ κατά την διάρκεια του αγώνα με τα «σφυριά».

Η ένταση ήταν το αποκορύφωμα

Καθώς επρόκειτο να μπει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, η τηλεοπτική κάλυψη έδειξε τον Σαλάχ και τον Κλοπ να ανταλλάσσουν λόγια στην γραμμή. Ο Κλοπ είχε πάει για να μιλήσει στον επιθετικό, κάτι που προκάλεσε την απάντηση από τον Αιγύπτιο. Στη συνέχεια, ο Σαλάχ συνέχισε να μιλάει προς την κατεύθυνση του Γερμανού τεχνικού, σηκώνοντας τα χέρια του ως εμφανής απογοήτευση, αφού ο προπονητή των «Reds» είχε απομακρυνθεί, προτού ο Ντάργουιν Νιούνιες, παρέμβει για να βάλει τέλος σε αυτή την ένταση.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Κλοπ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν, αλλά στο TNT Sports τόνισε: «Μιλήσαμε ήδη στα αποδυτήρια. Για μένα, τελείωσε».

Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος και τώρα είναι τρίτη, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, αν και οι «κανονιέρηδες» έχουν παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο. Η Μάντσεστερ Σίτι, στη δεύτερη, είναι ένας βαθμός μπροστά από τους «Reds» με δύο παιχνίδια λιγότερα. Ο Σαλάχ από την πλευρά του, έπαιξε κάτω από το συνηθισμένο του στάνταρ τον τελευταίο καιρό, καθώς ήταν μέρος μιας επίθεσης της Λίβερπουλ που έχει σπαταλήσει πολλές ευκαιρίες στα πρόσφατα παιχνίδια.

Σκόραρε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα στην ισοπαλία 2-2 εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», ένα παιχνίδι που φαινομενικά ξεκίνησε την πτώση της τύχης της Λίβερπουλ. Από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του οπίσθιου μηριαίου που υπέστη παίζοντας για την Αίγυπτο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής τον Ιανουάριο, ο Σαλάχ έχει σκοράρει μόλις τρία γκολ για τον σύλλογο.

Ο αγνώριστος Σαλάχ

«Δεν έχω διάθεση να μιλήσω για αυτό, για να είμαι ειλικρινής, ή να το κοιτάξω καθόλου», είπε ο Κλοπ, μιλώντας στο TNT Sports, για την κούρσα του τίτλου. Από την άλλη, ο Μοχάμεντ Σαλάχ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις στη μεικτή ζώνη, έπειτα κι από τον έντονο διάλογο που είχε με τον Κλοπ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ της Γουέστ Χαμ και της Λίβερπουλ.

«Εάν μιλήσω σήμερα, θα βάλω φωτιά», τόνισε χαρακτηριστικά ο «Φαραώ». Η αντοχή του Σαλάχ ήταν τόσο αξιοσημείωτη όσο και τα κατορθώματά του στο σκοράρισμα από τότε που έφτασε στο Άνφιλντ από τη Ρόμα το καλοκαίρι του 2017. Έχασε μόλις 10 αγώνες πρωταθλήματος στις πρώτες έξι σεζόν του στη Λίβερπουλ.

Αυτή τη σεζόν έχει χάσει πολύ περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι. Η ζημιά του οπίσθιου μηριαίου του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής στις 18 Ιανουαρίου τον κράτησε εκτός μέχρι το ταξίδι στο Μπρέντφορντ στις 17 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, τραυματίστηκε ξανά και πέρασε άλλες τρεις εβδομάδες στο περιθώριο και δεν ήταν διαθέσιμος για τον τελικό του Carabao Cup.

Από τότε που επέστρεψε στη δράση, έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ σε 13 εμφανίσεις και δύο από αυτά ήταν πέναλτι. Κατά τη διάρκεια αυτής της καταστροφικής περιόδου, η Λίβερπουλ αποκλείστηκε από το Κύπελλο Αγγλίας, το Europa League και αποχώρησε από την κούρσα του τίτλου.

Άρνε Σλοτ: Ποιος είναι ο διάδοχος του Κλοπ που αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του
PREMIER LEAGUE

11:00 - 27.04.2024

Άρνε Σλοτ: Ποιος είναι ο διάδοχος του Κλοπ που αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του

Ενας εκρηκτικός χαρακτήρας. Ενας προπονητής που οδήγησε μέσα σε λίγα χρόνια στη μεταμόρφωση της Φέγενορντ. Ο «Βασιλιάς του Ρότερνταμ», όπως τον αποκαλούν στην Ολλανδία, Άρνε Σλοτ, ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη πρόκληση στην προπονητική του καριέρα. Να διαδεχθεί τον Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ!

Η διευθέτηση του μέλλοντος του Σαλάχ είναι ένα από τα πιο πιεστικά θέματα στο εσωτερικό του μελλοντικού νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει τον Κλοπ. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο «Φαραώ» είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. ένας επιθετικός που είναι πέμπτος στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών με 210 γκολ σε 346 αγώνες και εξακολουθεί να είναι πρώτος σκόρερ με 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις το 2023-24. Έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που σκόραρε περισσότερα από 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε επτά διαδοχικές σεζόν.

Και τώρα τι ακολουθεί για τον Σαλάχ;

Θα ήταν πρόωρο να περιγράψουμε την πτώση του Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά, καθώς γίνεται 32 ετών τον Ιούνιο και μπαίνει στο τελευταίο έτος της συμφωνίας του, θα ήταν μεγάλο στοίχημα για την Λίβερπουλ να του προσφέρει νέο συμβόλαιο, ειδικά τώρα που κερδίζει πάνω από 350.000 ευρώ την εβδομάδα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Λίβερπουλ απέρριψε μια προσφορά 100 εκατομμυρίων ευρώ που αυξήθηκαν στα 150 εκατομμύρια ευρώ με μπόνους από την ομάδα της Σαουδικής Pro League, Αλ Ιτιχάντ, κυρίως επειδή δεν είχε αρκετό χρόνο για να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη. Εάν μια παρόμοια προσφορά γίνει πολύ νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, σίγουρα θα μπουν στον πειρασμό οι «Reds» να εξαργυρώσουν...

Πολλά θα εξαρτηθούν από τον ίδιο τον Σαλάχ. Είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει το ποδόσφαιρο της ελίτ στην Ευρώπη και να κατευθυνθεί προς τη Σαουδική Αραβία; Υπάρχει μια σκέψη για τον ίδιο, ότι θα προτιμούσε να καθίσει για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και στη συνέχεια να φύγει ως ελεύθερος όταν θα μπορούσε να κάνει μια τεράστια υπογραφή έναντι αμοιβής.