Η Χιρόνα περιμένει την έγκριση της UEFA για να παίξει στο Champions League

Μπέτις - Χιρόνα

i

© PrtScr

Η Χιρόνα περιμένει την έγκριση της UEFA για να παίξει στο Champions League

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:20 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 19.05.2024

Την έγκριση της UEFA για να παίξει στο επόμενο Champions League περιμένει η Χιρόνα.

Αφεντικό της Καταλονίας είναι η Χιρόνα! Μετά την τεσσάρα στον πρώτο γύρο, η ομάδα του Μίτσελ έριξε ξανά τέσσερα στην Μπαρτσελόνα (4-2), με τον Πόρτου να έρχεται από τον πάγκο και να «υπογράφει» την τεράστια νίκη των γηπεδούχων, σκοράροντας δις και μοιράζοντας μία ασίστ.

Μία νίκη που την πανηγύρισαν και στη Μαδρίτη και αυτό όχι μόνο γιατί οι οπαδοί της Ρεάλ πάντα χαίρονται όταν βλέπουν την αιώνια αντίπαλο τους να γνωρίζει μία βαριά ήττα, αλλά γιατί πλέον η ομάδα τους είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας για τη σεζόν 2023-2024. Από την πλευρά της η Χιρόνα, «κλείδωσε» την έξοδο στο Champions League.

Ωστόσο, η συμμετοχή της Χιρόνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για την επόμενη σεζόν δεν είναι δεδομένη, καθώς απομένει η έγκριση της UEFA, λόγω του μετοχικού καθεστώτος του συλλόγου.

Όπως αναφέρει το άρθρο 5 για τους κανονισμούς των διοργανώσεων της UEFA, ομάδες που έχουν το ίδιο μετοχικό καθεστώς απαγορεύεται να παίζουν στις ίδιες διοργανώσεις.

Θυμίζουμε πως η ισπανική ομάδα ανήκει κατά 47% στην City Football Group, η οποία είναι η εταιρία που «τρέχει» μεταξύ άλλων 13 συλλόγων και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μάλιστα, οι κανονισμοί προβλέπουν πως εάν δύο σύλλογοι από την ίδια ομάδα ιδιοκτησίας προκριθούν στην ίδια διοργάνωση της UEFA, τότε η ομάδα που τερματίζει ψηλότερα στο εγχώριο πρωτάθλημά της παίρνει τη θέση.