Τι οδήγησε τον Ολυμπιακό στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας
i

© Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Τι οδήγησε τον Ολυμπιακό στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας

Νίκος Καλαμπάκας 21:56 - 06.02.2024

Ο Ζέλικο Μπάμπιτς είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού αντί του Νίκου Γραμματικού. Τι οδήγησε την ομάδα του Πειραιά στην απόφαση αυτή.

Ο Νίκος Γραμματικός αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας τεχνικός, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Πειραιά, αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας χάντμπολ ανδρών του συλλόγου και θα συνεχίσει από το πόστο του τεχνικού συμβούλου στην ακαδημία, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι σήμερα.

Ο αντικαταστάτης του Νίκου Γραμματικού είναι ο Ζέλικο Μπάμπιτς. Ο Κροάτης προπονητής είναι από τους καλύτερους από άποψη βιογραφικού, που έχει έρθει στην Ελλάδα. Ο Μπάμπιτς γεννήθηκε το 1971 κι αφού έκανε μεγάλη καριέρα ως παίκτης (έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων δύο κύπελλα πρωταθλητριών), κάθισε για πρώτη φορά σε πάγκο το 2007.

Με την Εθνική ομάδα της Κροατίας έχει κατακτήσει αρκετά σε μεγάλες διοργανώσεις. Στις επιτυχίες του ξεχωρίζει το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει μαζί με τη «Χρβάτσκα» στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ακριβώς αυτό θέλει η διοίκηση του Ολυμπιακού να μεταδώσει ο Μπάμπιτς στους αθλητές του συλλόγου: το winning spirit, που θα οδηγήσει τους παίκτες σε αλλαγή νοοτροπίας που θα φέρει και την αγωνιστική υπέρβαση. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει με την ιταλική Μπρίξεν για τη φάση των «16» του EHF European Cup και η ελπίδα κατάκτησης μίας ευρωπαϊκής κούπας παραμένει.

Ο Ζέλικο Μπάμπιτς θα λειτουργήσει ως «δάσκαλος» για τους παίκτες και θα τους μεταδώσει τις γνώσεις που έχει από το υψηλότερο επίπεδο. Στον Ολυμπιακό περιμένουν αν ο νέος προπονητής θα ζητήσει αλλαγές στο σταφ. Αρκετά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν μετά το Σάββατο, όπου ο Ολυμπιακός θα δώσει ντέρμπι με την ΑΕΚ. Από αυτό το παιχνίδι θα ξεκαθαρίσει και ποια ομάδα θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Καμπράλ: «Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία, θα δώσω τα πάντα για την ομάδα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:34 - 06.02.2024

Καμπράλ: «Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό για την ευκαιρία, θα δώσω τα πάντα για την ομάδα»

Ο Γιοβάν Καμπράλ μίλησε στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού και μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους «ερυθρόλευκους» για την ευκαιρία που του δίνουν, ενώ τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για την ομάδα.

Ο Μπάμπιτς στις πρώτες του δηλώσεις σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ξέρω, ότι έρχομαι σε έναν σπουδαίο σύλλογο! Τώρα, έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι. Ξέρουμε όλοι μας, πόσο σημαντικό είναι, ελπίζω να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Ήρθα εδώ, για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να συνεχίσουμε την πορεία μας στην Ευρώπη. Είμαι αισιόδοξος, ότι θα κάνουμε τα πάντα, τόσο εγώ, όσο και οι παίκτες μου και όλο το επιτελείο, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Σε πρώτη φάση, η προσοχή μας είναι στραμμένη στο ματς με την ΑΕΚ, μετά, βήμα-βήμα, θα ασχοληθούμε με την Ευρώπη και τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε».