Πώς ο Ολυμπιακός κατακτά το πλεονέκτημα έδρας και το ακραίο σενάριο για τη δεύτερη θέση

Κώστας Παπανικολάου

i

© Intime

Πώς ο Ολυμπιακός κατακτά το πλεονέκτημα έδρας και το ακραίο σενάριο για τη δεύτερη θέση

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:05 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 29.03.2024

Τι θέλει ο Ολυμπιακός στα εναπομείναντα ματς της κανονικής διάρκειας της EuroLeague προκειμένου να αγωνιστεί με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης και τι χρειάζεται για να τερματίσει δεύτερος.

Οδεύουμε σιγά σιγά προς το φινάλε της κανονικής περιόδου της EuroLeague. Δύο αγωνιστικές και... κάτι απομένουν για να μάθουμε την τελική κατάταξη των ομάδων. Τα αποψινά ματς θα κρίνουν πολλά και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση της regular season της τόσο απαιτητικής σεζόν της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης (28/3) κάνοντας την ανατροπή της χρονιάς έφυγε με το «διπλό» από το Βελιγράδι, θα έχει το βλέμμα του στραμμένο απόψε το βράδυ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια (29/3, 21:30).

Αυτό γιατί; Γιατί σε περίπτωση ήττας των «πράσινων» τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα τους πιάσουν στην 4η θέση και θα έχουν αυτοί την τύχη στα χέρια τους στον δρόμο για μία θέση στην 4αδα.

Αν ο Ολυμπιακός πανηγυρίσει δύο νίκες στα τελευταία ματς κι ο Παναθηναϊκός κάνει το 2/3 τότε οι Πειραιώτες θα βρίσκονται στην τετράδα, άρα αυτομάτως θα έχουν και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός, που αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος στη βαθμολογία, αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας την 33η αγωνιστική (4/4, 20:00) και την τελευταία αγωνιστική περιμένει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ (12/4, 21:15). Από τη μεριά του ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε από τη Βίρτους, την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο Μόναχο για το ματς με την Μπάγερν (5/4, 21:30) και για την 34η «στροφή» υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ (11/4, 21:15).

Πάμε τώρα και στο.. ακραίο σενάριο βάσει του οποίου μπορεί ο Ολυμπιακός να φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ακραίο διότι έχουν εύκολο πρόγραμμα οι εμπλεκόμενες ομάδες. Τι χρειάζεται λοιπόν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα για να τερματίσει στο Νο2;

Να κάνει το 2/2, να χάσει ο Παναθηναϊκός σε ένα από τρία ματς που έχει να δώσει, να ηττηθεί η Μπαρτσελόνα και στους δύο αγώνες και να κάνει το 1/2 η Μονακό.

Το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα:
4/4 21:30 Μπαρτσελόνα - Μακάμπι Τελ Αβίβ
12/4 22:00 Βιλερμπάν - Μπαρτσελόνα

Το πρόγραμμα της Μονακό:
4/4 20:00 Μονακό - Ζαλγκίρις
11/4 20:00 Μονακό - Μπάγερν Μονάχου

Αυτό θα γίνει γιατί έτσι θα ισοβαθμήσει με Παναθηναϊκό και Μονακό και σε αυτή την περίπτωση είναι σε θέση ισχύος καθότι στα μεταξύ τους ο Ολυμπιακός έχει 3 νίκες, οι «πράσινοι» δύο κι οι Μονεγάσκοι 1.