Πλάθα: «Πόσα ευρωπαϊκά κλαμπ έχουν την ιστορία της ΑΕΚ;»

Ζοάν Πλάθα

Πλάθα: «Πόσα ευρωπαϊκά κλαμπ έχουν την ιστορία της ΑΕΚ;»

Χρήστος Τσάλτας 14:23 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 25.09.2023

Ο Ζοάν Πλάθα μίλησε για την προσπάθεια της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, τόνισε πως κάθε παίκτης και μέλος του ρόστερ πρέπει να νιώθει προνομιούχος για την παρουσία του στην ομάδα και έδωσε το σύνθημα για την προσπάθεια της νέας σεζόν.

H AEK παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις της, αλλά και την ανανέωση συνεργασίας με τον μεγάλο της χορηγό, με τους «κιτρινόμαυρους» να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, σε μια σεζόν γεμάτη προσδοκίες, καθώς συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Ο Ζοάν Πλάθα ανέλαβε τα ηνία της Ένωσης αυτό το καλοκαίρι και μίλησε για το πλάνο του, αλλά και τους στόχους της νέας σεζόν, ενώ εξήγησε τι είναι αυτό που του δίνει αυτοπεποίθηση για την φετινή προσπάθεια.

Όσα είπε ο Ζοάν Πλάθα στη Media Day της ΑΕΚ: «Οι παίκτες μου έχουν πολύ καλά ονόματα, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα για να γίνουμε ομάδα. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία.

Οι παίκτες μου να δείχνουν τον πιο ανταγωνιστικό του πρόσωπο. Αν νικάς προσπάθησε να νικήσεις για είκοσι. Αν χάνεις για δέκα προσπάθησε να χάσεις για τρεις. Πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός σε κάθε στιγμή της ζωής σου. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να είμαστε πεινασμένοι, να είμαστε φιλόδοξοι. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί.

Ζητώ από το επιτελείο μου και τους παίκτες ότι πρέπει να νιώθουν προνομιούχοι. Κάνουν αυτό που ονειρεύονται. Από εκεί και πέρα δώσε τον καλύτερό σου εαυτό. Πόσο θα διαρκέσει η μπασκετική σου καριερα στο υψηλότερο επίπεδο; 10, 15 χρόνια; Το πρώτο κλειδί είναι να είσαι χαρούμενος.

Μιλήσαμε πολύ με τους παίκτες πριν υπογράψουν, όχι μόνο εγώ αλλά και ο general manager. Πολλοί παίκτες όταν πηγαίνουν σε ξένες χώρες πηγαίνουν μόνο για τον μισθό τους. Τους είπαμε ότι δεν θέλουμε παίκτες μόνο για αυτό. Ξέρω ότι είναι πολύ ρομαντικό, αλλά πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι ανήκουν σε ομάδα με 100 χρόνια ιστορία. Πόσα ευρωπαϊκά κλαμπ έχουν τόση ιστορία; Ακόμα και στην χώρα μου είναι πολύ λίγα.

Η ιστορία της ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη. Να δούμε αν είμαστε ικανοί να γράψουμε ακόμα ένα κομμάτι ιστορίας».

Για τη νέα ΑΕΚ: «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα νικάμε κάθε βράδυ. Μπορούμε να κάνουμε αυτό που εξαρτάται από εμάς. Να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να μην παραδοθούμε σε καμία περίπτωση, να τελειώσεις τη μέρα πηγαίνοντας στο κρεβάτι σου ξέροντας ότι έχεις δώσει τον καλύτερό σου εαυτό»».

Για το μήνυμά του στον κόσμο της ΑΕΚ: «Αυτό που ζητάω από τον κόσμο της ΑΕΚ, όταν ερχόμουν να παίξω στην Ελλάδα με ομάδες όπως η Ρεάλ, η Ζάλγκιρις, ή η Μάλαγα, πάντα ξέραμε ότι ξεκινούσε το παιχνίδι και χάναμε 10-0 λόγω του κόσμου. Επειδή ο κόσμος είναι τόσο δυνατός, τόσο σκληρός. Πρέπει να φέρουμε αυτή την ατμόσφαιρα στην ομάδα, αλλά με τον σωστό τρόπο. Σεβόμενοι τον αντίπαλο, δίνοντας το καλύτερο για την ομάδα και τίποτα περισσότερο».