MVP... MVP... MVP...

MVP... MVP... MVP...

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:44 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:52 - 18.05.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ, όπως έπρεπε, όπως του άρμοζε, όπως του άξιζε, κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της φετινής Euroleague και έγινε ο νέος MVP της διοργάνωσης. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Το λέγαμε όλη τη χρονιά, όχι μόνο εμείς, αλλά οι απανταχού μπασκετικοί. «Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο MVP της Euroleague και πρέπει να κατακτήσει το βραβείο», ήταν τα λόγια όλων και αυτό έγινε πράξη. Ο σταρ του Ολυμπιακού είναι ο νέος κάτοχος του τροπαίου του MVP της Euroleague.

Εντάξει, εδώ που τα λέμε, οτιδήποτε άλλο θα ήταν απλά ένα μπασκετικό έγκλημα. Ο Βεζένκοφ έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ, διέλυσε όλες τις αντίπαλες άμυνες και γενικά έκανε τρομερή δουλειά. Δεν είναι τυχαίο που πάντα ήταν ο πρώτος πονοκέφαλος που είχαν οι αντίπαλες ομάδες και ο πρώτος που προσπαθούσαν να σταματήσουν. Άλλωστε ήταν ελάχιστες εκείνες που το κατάφεραν.

Μην ξεχνάμε πως η Φενέρ είχε πάντα στο νου της να σταματήσει τον Σάσα Βεζένκοφ, κάτι που μπορεί να μην κατάφερε στον βαθμό που ήθελε, όμως τον έκανε να ματώσει για κάθε του καλάθι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εκδήλωση, τα δεδομένα άλλαξαν σε σχέση με πέρσι και αυτό είχε και ως αποτέλεσμα ο Σάσα Βεζένκοφ να μην είναι στο αρχικό πάνελ. Αντιθέτως ήταν σε έναν άλλον χώρο μαζί με την παρουσιάστρια της Euroleague, αλλά και την οικογένειά του, η οποία έκανε ό,τι μπορούσε για να του κρατήσει κρυφό το ότι η διοργανώτρια Αρχή τον ανέδειξε σε MVP.

Μπαρτζώκας και Παπανικολάου ήταν εκεί και τον αγκάλιασαν μόλις έφτασε στο πάνελ, ενώ ο κόσμος του χάρισε ζεστό χειροκρότημα.

«Σάσα, αλάνι, για πάντα στο Λιμάνι» φώναξε ο κόσμος πολλές φορές, με τον ίδιο ζει στο 100% κάθε στιγμή. Αρκετά όμως για αυτά. Ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι, απλά έγινε πράξη αυτό το οποίο περιμέναμε εδώ και καιρό. Ξαναλέμε πως οτιδήποτε άλλο θα ήταν έγκλημα. Ένα μπασκετικό έγκλημα που θα είχε θύμα τον Σάσα Βεζένκοφ και θύτη την Euroleague.

Φαντάζεστε να έπαιρνε το βραβείο ο Μάικ Τζέιμς; Βέβαια εκείνος έκανε τα… μουτράκια του στον Σάσα Βεζένκοφ και δεν του έδωσε το χέρι του. Ξυδάκι θα απαντήσουμε εμείς και πείτε μας κακούς.

Αρκετά όμως με αυτά. Σειρά έχει το ματς με τη Μονακό. Εκεί ο Ολυμπιακός, με κάτι λιγότερο από 5.000 φιλάθλους στο πλευρό του, θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά η κατάκτηση της Euroleague!

Όχι, δεν θα είναι αποτυχημένη η σεζόν αν δεν το πετύχει. Εξάλλου και μόνο η παρουσία του στο Κάουνας δείχνει το επίπεδό του και καθιστά μια μεγάλη επιτυχία. Από εκεί και πέρα όμως δεν ήρθε για τουρισμό. Θέλει να φέρει το τρόπαιο σπίτι και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει.

Τα υπόλοιπα σύντομα. Τώρα θα δώσουμε τον λόγο στους πρωταγωνιστές, οι οποίοι θα είναι εκείνοι που θα μιλήσουν, αρχικά στις δηλώσεις τους και στην συνέχεια στο παρκέ. Όπως και να έχει, εμείς θα είμαστε εκεί και θα σας το μεταφέρουμε.

ΥΓ. Το Sportal έχει πάθει… Devotion και στο Κάουνας έχει στείλει αποστολή που παίρνει και Euroleague! Θα δείτε τις επόμενες ημέρες ακόμα περισσότερα…

ΥΓ2. Μας έπιασε αδιάβαστους η Euroleague, αλλά δεν πειράζει. Η έκπληξη του να φέρει τον Σάσα Βεζένκοφ μετά, ήταν άκρως ικανοποιητικοί και για εμάς που τον πιστεύουμε από την πρώτη στιγμή, ένας λόγος να χαρούμε για ένα παιδί που παλεύει όσο λίγοι και αξίζει όλα τα καλά.

ΥΓ3. «Έδερνα τον Σάσα μικρό, γι αυτό βγήκε MVP». Ποιος να το είπε άραγε; Έρχεται σύντομα…