O Παναθηναϊκός έπραξε το αυτονόητο, ας αποδείξει ο Λουτσέσκου τα λεγόμενα του

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

© Intime

O Παναθηναϊκός έπραξε το αυτονόητο, ας αποδείξει ο Λουτσέσκου τα λεγόμενα του

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:06 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 02.02.2024

Εδώ και μία τριετία ο Ραζβάν Λουτσέσκου συκοφαντεί και προσβάλλει τον Παναθηναϊκό, με ισχυρισμούς που γνωρίζει ότι δεν ισχύουν. Σύντομα ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ θα κληθεί να αποδείξει να λεγόμενα του...

Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της αδράνειας των θεσμών, ο καθένας μπορεί να κατηγορεί και να συκοφαντεί τον άλλο, χωρίς να φοβάται ότι θα τιμωρηθεί και θα υποστεί τις συνέπειες. Αυτό ισχύει σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής, που περιλαμβάνουν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τους δικούς του λόγους, έχει στοχοποιήσει τον Παναθηναϊκό και συχνά ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση και οι ποδοσφαιρικές αρχές τον ευνοούν και αποσκοπούν να τον στέψουν πρωταθλητή. Η σοβαρότητα των λεγομένων του κρίνεται απ' όλους, αλλά όσοι έχουν ελάχιστη γνώση από τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αντιλαμβάνονται τέτοιοι ισχυρισμοί ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Για την οικονομία της συζήτησης, ας συμφωνήσουμε ότι ο Αλαφούζος έχει προσβάσεις στην Κυβέρνηση και είναι συνομιλητής της Νέας Δημοκρατίας, αφού πρόσκειται πολιτικά στην Κεντροδεξιά. Βέβαια, όπως αποδείχτηκε με τον προηγούμενο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η Κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να επιβάλλει το παραμικρό στο ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ έπραξε όλα όσα ήθελε.

Σε ότι σχετίζεται με την ΕΠΟ, την ΚΕΔ και τη Super League, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ουδεμία επιρροή. Όταν χρειάστηκε αναβολή του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων της προτελευταίας αγωνιστικής των περσινών Play Offs εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, εκεί που κρίθηκε ο τίτλος του πρωταθλητή, πάρθηκε η χειρότερη απόφαση για τα συμφέροντα του Τριφυλλιού. Τώρα για έλεγχο της Ομοσπονδίας και της Διαιτησίας, προτιμότερο είναι να γελάσουμε, παρά να το αναλύσουμε σοβαρά.

Ο Παναθηναϊκός ψήφισε κατά της εκλογής της διοίκησης του Τάκη Μπαλτάκου στην ΕΠΟ, κατά της ανάληψης από τον Πίτερ Φρόιντφελντ της προεδρίας της ΚΕΔ, κατά της πρόσληψης του Λιφ Λίντμπεργκ ως υπευθύνου για τη λειτουργία του VAR. Ο ΠΑΟΚ, η εργοδοσία δηλαδή του Ραζβάν Λουτσέσκου, στήριξε ανεπιφύλακτα τις προηγούμενες επιλογές. Πρόκειται για γεγονότα και όχι για υποθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ την προηγούμενη Τετάρτη τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον Λιντμπεργκ για το VAR, με τον Σουηδό να αποτελεί μία προσωπική εισήγηση του Φρόιντφελντ. Τέσσερις μέρες αργότερα, την Κυριακή, ο ίδιος σύλλογος απειλούσε να άρει τη στήριξη του και εξέφρασε ενόχληση και παράπονα για τα πρόσωπα που αποδέχτηκε χωρίς καμία αξιολόγηση, χωρίς συνέντευξη, χωρίς σοβαρά κριτήρια. Αντίφαση, στην καλύτερη, παράνοια, στη χειρότερη.

Εξώδικο του Παναθηναϊκού στον Λουτσέσκου για συκοφαντική δυσφήμιση
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:58 - 01.02.2024

Εξώδικο του Παναθηναϊκού στον Λουτσέσκου για συκοφαντική δυσφήμιση

Στον Παναθηναϊκό είναι εξοργισμένοι με τη στάση του Ραζβάν Λουτσέσκου και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αναγκάσουν τον προπονητή του ΠΑΟΚ να σταματήσει τις συκοφαντίες και τις προσβολές.

Δεν τα γνωρίζει τα προαναφερόμενα ο Ραζβάν Λουτσέσκου; Τα γνωρίζει πολύ καλά. Άλλωστε, δεν αμφισβητείται πως ο Ρούμανος είναι ένας ικανότατος προπονητής και ένας έξυπνος και ευφυής άνθρωπος. Τότε γιατί καταγγέλει τον Παναθηναϊκό όπου σταθεί και όπου βρεθεί; Γιατί είναι ο πιο εύκολος στόχος. Είναι ο σύλλογος που αποφεύγει την τοξικότητα, οι παράγοντες του έχουν αξιοπρεπή συμπεριφορά και ο Γιάννης Αλαφούζος διατηρεί ένα επίπεδο αστικής ευγένειας.

Επιπλέον, στον μικρόκοσμο της Θεσσαλονίκης, ο Λουτσέσκου πουλάει το προφίλ του πολέμιου του καθεστώτος της Αθήνας. Αυτός ο οποίος υπερασπίζεται τα... ιερά και τα όσια της Τούμπας, απέναντι στο τέως ΠΟΚ, που ενωμένο πολεμά τον ΠΑΟΚ. Μόνο για να χαρακτηρίσεις καθεστώς στο ποδόσφαιρο τον Παναθηναϊκό επί Αλαφούζου, μάλλον είσαι παντελώς άσχετος ή εξυπηρετείς πολιτικές σκοπιμότητες.

Μέχρι τώρα, ο Λουτσέκου έλεγε ότι κατέβαζε η κούτρα του χωρίς κόστος, θεωρώντας πως θα μείνει ατιμώρητος. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αντιδράσει πιο νωρίς και να μην αφήσει τόσο καιρό τον Ρουμάνο να πιστεύει πως δεν τον ελέγχει κανένας. Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα λειτουργεί με... ρυθμό χελώνας, αλλά αργά ή γρήγορα ο Λουτσέσκου θα κληθεί να παράσχει αποδείξεις για τις συκοφαντίες του. Γιατί επειδή είναι εγωιστής και νιώθει προστατευμένος, αποκλείεται να ανακαλέσει.

Αυτό που έχουν να κάνουν από τον Παναθηναϊκό, είναι να επιμείνουν. Τα λεγόμενα του Λουτσέσκου είναι συκοφαντικά και αρκεί να διαβάσει κάποιος τις κατά καιρούς δηλώσεις του για να το διαπιστώσει. Όλες περιλαμβάνονται στο εξώδικο που έστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τo οποίo αποκάλυψε το Sportal. Ξεφεύγουν κατά πολύ από μία διαμαρτυρία για ένα φαλτσοσφύριγμα, μία κακή εκτίμηση πάνω στην ένταση του αγώνα. Είναι δηλώσεις σε ψυχική ηρεμία και επί σκοπού. Οπότε, απλά τα πράγματα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ας αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του.

Tags: