H Παρί τα έχανε, η Ντόρτμουντ το έβαλε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης
i

Photo by Hendrik Deckers/Borussia Dortmund via Getty Image

H Παρί τα έχανε, η Ντόρτμουντ το έβαλε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Τζιοβάνι Ζάκαρη 05:01 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:13 - 17.05.2024

Σε ένα υπέροχο παιχνίδι, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν που πετούσε ευκαιρίες, με το σκορ (1-0) να αφήνει τα πάντα «θολά» εν όψει της ρεβανς των ημιτελικών του UEFA Champions League.

Μισό βήμα πιο κοντά από το «Γούεμπλει» βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (2/5) η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Σε ένα υπέροχο παιχνίδι, η ομάδα της Γερμανίας επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0, αφήνοντας τα πάντα «ρευστά» εν όψει της ρεβάνς του ημιτελικού του UEFA Champions League, που θα γίνει στη Γαλλία.

Εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο ματς ήταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ, με την πρώτη της ευκαιρία να είναι το χαμένο τετ-α-τετ του Ζάμπιτσερ στο 14ο λεπτό. Ακολούθησε η αντίδραση της Παρί που ναι μεν πατούσε καλύτερα εντούτοις δεν μπορούσε να μετατρέψει κάποια επίθεσή της σε γκολ, πέραν εκείνης του Ουσμάν Ντεμπελέ στο 31ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Ο Νίκλας Φύλκρουγκ υποδέχθηκε την εξαιρετική μπαλιά του Σλότερμπεκ με καταπληκτικό τρόπο, βρέθηκε απέναντι από τον Ντοναρούμα και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Λίγο αργότερα ο Ζάμπιτσερ είδε τον Ντοναρούμα να του λέει «όχι» ξανά. Εν τέλει, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Ντόρτμουντ να έχει το προβάδισμα.

Αυτό προσπάθησε να αλλάξει άμεσα η Παρί Σεν Ζερμέν, όμως στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους - καθώς και στη συνέχειά του - πέταξε ένα κάρο ευκαιρίες. Μεγαλύτερη εξ αυτών εκείνη στο 51ο λεπτό όταν ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Ασράφ Χακίμι στην ίδια φάση είχαν δοκάρι. Ακολούθησε το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι στο 63′ για σπρώξιμο του Νούνο Μέντες στον Φύλκρουγκ, ωστόσο ο ρέφερι είπε «παίζετε». Στη συνέχεια, ο Ουσμάν Ντεμπελέ είδε τον Κόμπελ να του στερεί το γκολ, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Γάλλος έχασε μεγάλη στιγμή για το 2-0 από πλεονεκτική θέση . Στο 84′ ο Μπραντ πήγε να τελειώσει το ματς, αλλά το σωτήριο τάκλιν του Μαρκίνιος έβαλε «στοπ» στο 2-0

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ UEFA CHAMPIONS LEAGUE: